Avatar

T6nu

24.09.2018 10:57:25

Mõne aasta eest pakkus üks pank meile lahkelt oma laenutooteid selle reklaami abil. Telereklaamist pärit lause jõudis massidesse ning pole ka ime, sest halli värvi autod on Eestis üsna levinud ning originaalne reklaam oli meeldejääv. Siiski pole selle nädala autolugu nii väga halli massi autost sest Itaalia päritolu Alfa Romeo jääb pretensioonitute Avensiste ja Passatite foonilt silma igaühele, kellele meeldivad tavalisest pretensioonikama disainiga autod. Räägime auto omaniku Rainiga, et teada saada, kuidas on selle auto saamislugu ja peremeheks olemine.

Auto valiku põhjus - mis teeb selle auto eriliseks?
Itaalia autode ja disaini vastu on huvi olnud juba kümmekond aastat, kui ostsin endale Fiat Grande Punto. Alfa Romeol on iseloomu ja sõidumugavus, juhitavus on see, mis eriliselt meeltmööda.

Kas on olnud huvitavaid seike auto omamise ajal?
Ainuke üllatav avastus oli siis, kui auto saabus peale Saksamaalt ostmist Eestisse. Selgus et tagumine vasak vedru oli purunenud, pole teada kas see oli juba varem nii või juhtus see transpordi ning laadimise käigus.

Kui palju jõudu autol on?
Auto on tehaseseades, täpsemalt siis 1.9JTD mootor, 110kW. Selle auto jaoks piisav.

Kas käid läbi teiste sarnaste autode omanikega?
Enda tutvusringkonnas pole paraku samasugust Alfat, küll on sõpruskonnas ühel üks Abarth Punto.

Mis on auto varustuses erilist ja millest tunned puudust?
2009 aasta auto kohta on varustus vägagi hea, kõik olemas, mis oli auto valikul kriteeriumides kirjas. Küll aga tunnen puudust panipaikadest- neid on Itaalia autodel vähevõitu.

Mida soovitad jälgida, kui keegi peaks soovima samasugust autot soetada?
Alfa Romeo soetamisel tuleb kindlasti lasta teha ostueelne kontroll. Auto valimisel sai lastud Saksamaal mitu huvipakkuvat autot üle vaadata Mobile.ee koostööpartnerite poolt. See on küll kulukas, kuid saad ülevaate mis on vaja koheselt või hiljem vahetada. Nõrgaks kohaks on elektrisüsteem, lõunamaa auto kohaselt ei taha see siinses kliimas alati õigesti toimida.

Kui samasugune auto tänaval mööda sõidab, kas vaatad järgi?
Alfa Romeo omanikke on Eestis üsna vähe, kuid tänaval teiste Alfade juhid ikka viipavad.

Kas on mõtteid ka järgmise auto osas?
Hetkel plaanid puuduvad, kuna Alfa vastab igati vajadustele, kuid kunagi ei tea mis “kiiks” järgmisena pähe lööb.