Avatar

markora

04.11.2017 19:40:33

Volkswagen Golf on üks levinuim auto Eestis. Uute autode müügitabelites on see olnud esimese kümne hulgas pidevalt. Sajandivahetuse paiku toodi Golfe kasutatuna Lääne-Euroopast hulgi ja auto oli üsna nõutud oma praktilisuse ja vastupidavuse poolest, nii et sai nimele kohaselt rahvaautoks ka meil. Tavaliste Volkswagen Golfide kõrval on liikumas ka kiireid ja sportlikke, nii olemegi jutule saanud ühe pisut edevama Golf GTI omanikuga ja mõistagi kuuluvad loo juurde ka fotod.

Auto valiku põhjus – mis teeb selle auto teile eriliseks?

Auto teeb eriliseks tema väga korralik hooldusajalugu ning suured remondiarved. Nimelt on enne minu omandisse jõudmist teostatud mootori kap. remont. Sealhulgas ka uus turbo, pihustid, hoorattad ja palju muud vajalikku, et see auto kiiresti sõita saaks. Muidugi on ka vedrustus modifitseeritud ning ehitatud ümber KW V-1 coiloveritele, mis tagavad parema sõidu rajal ja linnas.

Kuidas jõudsid selle autoni?

Alguses kusjuures polnud plaaniski osta endale uut autot, kuid sõber pakkus hädaolukorras seda mulle hea hinnaga, alguses mõtlesin, et milleks mulle selline auto, tegu on ju Golfiga… Peale esimest proovisõitu sai käed löödud, kuna tegu on ikkagi väga kiire putukaga mis linnapildis ka üllatavalt palju pilke püüab.

Kui palju jõudu võiks see auto  anda?

Jõudlusest autol puudu ei jää, suurema turbo, vabama väljalaske ning aju chippimisega on autol pea 200kw(ei ole dünos mõõdetud), kuid tuttav kellel on sama
mootoriga auto ning mõõdetud 200kw, ütles et liigub sarnaselt tema autole.

Kas selle auto ehitamise juures on juhtunud mingeid huvitavaid seiku?

Olen vaikselt selle auto titevigu eemaldanud ning nendega tegeledes ühtegi huvitavat seika juhtunud pole. Kõik on möödunud plaanipäraselt. Üldiselt selle auto “ehitamine ja ülalpidamine” möödub tanklas 98-t tankides ning ülepäeviti pestes ja hooldades.

Kas käid läbi teiste sarnaste auto omanikega?

Kuna see auto on mul olnud väga vähest aega, siis ei ole jõudnud ennast VW klubisse sisse elada, kuid ülelaetud autodega tuttavaid on mitmeid, kellelt nõu küsida ning koos ringi kruiisida.

Mis on selle varustuses erilist ja millest tunned puudust?

Varustuses erilist väga midagi pole, tegu on ikkagi GTI baasvarustusega, kus olemas kõik eluks vajalik k.a mugavusvarustus nagu vihmasensor ja autom. päevasõidutuled. Varustuse listist tunnen puudust ühest asjast, mida vast üldse GTI-le ei paigaldatud – nimelt MF roolist, mida mina ühelgi selle aasta GTI-l kohanud pole.

Mis on põnevam juhtum/seiklus mis sul on olnud selle autoga?

Mingisugust põnevat seika autoga juhtunud pole, nagu Volkswagen ikka, peab ta ennast korrapäraselt üleval, kui tema eest hoolt kanda.

Mida soovitad jälgida, kui keegi peaks soovima samasugust autot soetada?

Kindlasti üle kontrollida turbolõtkud ning mootori lekked ja samuti õlipumba vahetusest võiks müüjal aimu olla.

Kui samasugune auto tänaval mööda sõidab, kas vaatad järgi?

Ikka, kõik kiired ning enamasti punased GTI-d väärivad järgi vaatamist.

Kas on mõtteid ka järgmise auto suhtes, mida sooviksid ehitama hakata?

Jah, kindlasti BMW ning midagi vanemat. Ma pole väga Volkswageni inimene ning kogu oma lühikese elu olen ma tegelenud ning nautinud tagaveolisi autosid, mis on enamasti olnud BMW´d. Esiveoline auto pole nagu minu teema. Eks järgmine aasta pildistame siis seda “mõttes välkuvat” BMW-d – juhul kui ta kunagi valmis saab.