Avatar

markora

08.04.2019 18:45:24

     Jah, sellise pretensioonika pealkirja võib anda küll. Kuna 1990.-te aastate lõpus esitletud Mercedes CL oli toona üks luksuslikum kupee, mida autotootjad pakkusid. BMW oli 8-seeria tootmise lõpetanud, samuti polnud võrdset Audil. Mugavate ja ruumikate kupeede põhiturul oli kanda kinnitamas ka Lexus, kuid nende mudelite rafineeritus ja turundamine jäi siiski maha. Antud autotüübi suurimal turul, USA-s, oli see väärt hüüdnime “kaheukseline S-klass” kuna mugavusvarustus ei jäänud maha. Tundub kiidulauluna? Kuid tulebki tunnistada, et vanemad kupee keretüübiga Mercedesed on alati olnud margifännide jaoks olulisel kohal. 80-te lõpus toodetud SEC on tavalistest automüügiportaalidest liikunud kollektsionääridele suunatud lehtedele. Sarnane areng on ka antud mudelil, mis haarab tähelepanu nii eraldi fotoseerial kui tänavapildis. Valge värv mõjub effektsena madala ja pika kerega kupeel, mille disain on vaba moeveidrustest. Olgu selleks klapptuled või rõhutatult teravad nurgad. Jah, kui tuledest jutt, siis need vast reedavad auto päritolu kuna kaugtulede paigutamine põhituledest eraldi on võte, mis pärit sama ajastu E-klassilt.  Need kellel on Saksa autodele silma märkavad ka seda, et antud CL-i välimust on tuuninud Brabus, kes on lisanud massiivsemad stanged, summutipütid kui spoileri ja valuveljed. Hea jõuvaruga V8 mootor ei jää auto liigutamisel hätta, andes vajadusel piisava ja kohese jõu.

Autoomanik Mark rääkis veel lisaks...

Auto valiku põhjus - mis teeb selle auto teile eriliseks?

     Auto valikul oli mitu kindlat kriteeriumit mis pidid olema. Kindlasti kaheukseline, V8 mootor ja võimalusel rohkete lisadega. Otsisin sobivat autot nii Eestis kui ka välismaa turgudel umbes 3 kuud. Edasi vaadates hakkasin aru saama, et just CL on see auto mida võiks ideaalis sobida. Sai mitut autot vaatamas käidud, kuid midagi erilist ei leidnud. Ühel hetkel sattusin huvitava auto peale Auto24-s ja läksingi vaatama. Bingo. Auto oli mulle 100% sobiv, vaatasin üle ja kõik meeldis, kuid mõtlesin veidike emotsioonidest rahuneda ja võtsin veidi aega mõelda. Paari päeva pärast läksin autole järgi.

Kui palju jõudu võiks see auto  anda?

     Auto on tehasest tulnud 225kw-ga(306hj) ja 460 moment-ga. Ise pole mootoris midagi juurde ehitanud ja on säilitanud kõik originaalis.

Kas selle auto ehitamise juures on juhtunud mingeid huvitavaid seiku?    
    Ise pole midagi erilist auto juures ehitanud. 

 

Kas käid läbi teiste sarnaste auto omanikega? 

      Ei käi läbi.

Mis on selle varustuses erilist ja millest tunned puudust?

      Pakettaknad, comfort istmed, masseerivad istmed , ventileeritavad istmed, kõik muidugi elektriline ja mäludega. Väga ei tunne puudust millestki, kuid muidugi parem kui autol oleks tagaluugi elektriline sulgemine ja Distronic.

 

Mis on põnevaim seiklus mis sul on olnud selle autoga?      

      Pole midagi erilist juhtunud.

Mida soovitad jälgida ja millega arvestada, kui keegi peaks soovima samasugust autot soetada?       

      Peaks aru saama, et see auto on vana, võimas ja hakkab korralikult su rahakotti sööma. ABC vedrustuse peale peab erilist tähelepanu pöörata. Väga kallis on seda remontida ja varuosi raske leida.

Kui samasugune auto tänaval mööda sõidab, kas vaatad järgi?       
     Niikaua kui olen selle autoga sõitnud nägin ainult ühte, mis oli hall ja väga eriliselt välja ei paistnud.

Kas on mõtteid ka järgmise auto suhtes, mida sooviksid ehitama hakata?

    Hetkel on mõte liikumas järgmise põlvkonna CL-i peale.