Avatar

T6nu

05.04.2018 11:07:27

Eeloleval nädalavahetusel, 5-8. aprillil, sõidetakse selle hooaja esimene asfaldiralli Korsika saarel. Peale sel hooajal peetud kolme etappi on liider valitsev maailmameister Sebastien Ogier Fordil, kellele punktitabelis järgnevad kaks Hyundai pilooti Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen. Korsika ralli, mida tuntakse ka 1000 kurvi rallina, on huvitav ja erilisi eksimisvõimalusi sõitjatele ei andesta.

M-Sport (Ford) nimekirjas on Elfyn Evansi kõrvale kaarti lugema toodud 15 aasta tagune maailmameister Phil Mills, asendamaks Daniel Barritit, kes eelmisel etapil tehtud avarii tagajärjel vajab aega taastumiseks. M-Sporti kolmandaks numbriks on sel rallil prantslane Bryan Bouffier, kes tunneb ennast asfaldil väga koduselt. Hyundai, Citroen ja Toyota ei ole eelmise etapiga võrreldes muudatusi enda koosseisudes teinud.

WRC2 klassis on stardis Rootsi ralli WRC2 klassi üllatusvõitja Takamoto Katsuta, kes sõidab MM Motorspordi poolt ettevalmistatud Ford Fiesta R5-ga. Samuti on WRC2 sarja stardis varasemalt ka WRC-l sõitnud ja WRC3 sarja võitnud prantslane Stephane Lefebre, kelle sõiduvahendiks on Citroen C3 R5.

WRC3 (JWRC) sarjas on stardis ka teine eestlastest ekipaaž piloodiga Ken Torn, kellele seekord loeb kaarti Ken Järveoja.

Kokku sõidetakse selle aasta rallil 333 kilomeetri jagu kiiruskatseid, stardis on 92 ekipaaži, 25-st eri riigist ning kõige pikema reisi võttis ette Uus-Meremaa ekipaaž, kes tuli 18 750 km kauguselt kohale. Korsika ralli kuningas selgub juba 8. aprillil.

Lisainfo:
www.wrc.com
www.tourdecourse.com