Avatar

T6nu

09.04.2018 08:57:27

Rohkete kurvide ja tõusude-langustega Korsika ralli saigi lõpuks läbi ning meie jaoks suurepärase tulemusega. Ott Tänak saavutas ralli kokkuvõttes teise koha ning võttis ka punktikatselt ühe väärtusliku lisapunkti. Sellega tõusis hooaja kokkuvõttetabelis kuuendalt kohalt kolmandaks ning on hetkel vaieldamatu Toyota liider. Toyota teistel sõitjatel oli rallil ka palju ebaõnne- kui Latvala sõitis laupäeval teelt välja, siis Lappi võimalik poodium jäi purunenud rehvi taha. Kuid tänu Tänaku heale sõidule ja sellele, et saadi auto enda soovide kohaselt seadistatud, võib tulevikus asfaldirallidel juba paremaid tulemusi oodata.

Ralli võidu võttis Sebastien Ogier, kes edestas lõpuks Tänakut 36 sekundiga. Kuigi vahe tundub küllaltki suur, siis veel 9-ndal katsel 12-st katsest kaotas Tänak Ogierile 52 sekundiga ning sõitis neljanda koha peal.

Kui ralli eel võis oodata ka Sebastien Loebi tugevat esitust, siis kahjuks teisel katsel tehtud valearvestuse tõttu sõitis ta teelt välja.

Eestlastest ei olnud Tänak ainuke, kes ralli lõpetas. WRC3 sarjas lõpetas ka kuuenda kohaga Ken Torn. Rääkides veel eestlastest, siis parima koha Korsika rallil on saavutanud Markko Märtin, kes 2004-ndal aastal võitis. Kuid sellel rallil möödus katsevõitude arvult Tänak Märtinist, olles nüüdseks kogunud 98 kiiruskatse võitu. Uskumatu, kuidas aeg lendab ikka.

Järgnevalt on kavas 4 kruusa etappi, kus Tänakul on suur võimalus Ogieriga vahet vähendada.

Kohtumiseni 26-29 aprillil toimuval Argentiina rallil.