Avatar

T6nu

30.01.2018 10:20:42

2018 aasta Monte-Carlo ralli ongi läbi ja paljud hooajaeelsed küsimused vastuse saanud. Kui hooaja eel oli ilmselt kõigi eestlaste peamiseks küsimuseks, kuidas Ott uue võistlushobusega läbi saab, siis selle kohta ei tohiks kindlasti enam ühtegi kahtlust olla. Oti teine koht ja eelkõige parima Toyota piloodina lõpetamine kinnitas, et hooajaeelsed testid on õnnestunud. Monte Carlo rallit peetakse üheks kõige keerulisemaks ralliks tervel hooajal ja võite vaid ette kujutada, kui hea peab auto tunnetamine olema, kui asfaldile mõeldud rehvidega tuleb lume ja jää peal sõita. Siin üks stiilinäide valitseva maailmameistri enda poolt, kui keeruliseks võib selline olukord minna:

Kuid kõigest hoolimata suutis Ott saavutada valitseva maailmameistri järel teise koha. Kui veel laupäeval oli lootus ka esikohale, siis loterii soosis seekord Ogier´i. Tegelikult oli ka enne viimast katset lootus, et Toyota Gazoo Racing võtab kohad 2, 3, 4, kuid kahjuks nii see siiski ei läinud. Espekka Lappi juhitud auto libises mõned-sajad meetrid enne finišijoont teelt välja ja auto tagumise käigu üles otsimisele kulus nii palju aega, et nad kukkusid lõpuks neljandalt kohalt seitsmendale.

Kui ralli üks suurimaid staare oli kindlasti Ott Tänak, siis üks suuremaid ebaõnnestujaid oli Thierry Neuville, kes kaotas juba esimesel katsel nii palju aega, et poodiumist võis ainult unistada. Kuid visa hing aitas sellegipoolest korralikud punktid koju tuua. Veel enne viimast katset oli Neuville seitsmendal kohal, kuid viimasel katsel näidatud kiirus viis ta Evansist ja Lappist mööda.

Järgemine ralli on juba 15. veebruaril Rootsis. Lumel on Ott väga kiire- selles ei ole mingit kahtlust. Seda näitas ka eelmisel aastal saavutatud 2. koht selle hooaja meeskonnakaaslase Latvala järel. Ning eestlasena üles kasvades ei ole kindlasti lumes sõitmise kogemuse puudust. Kuid sellegipoolest hoidkem enda hobuseid- mäletame ju, mis toimus eelmisel aastal Poolas ja las Ott sõidab ning meie ostame wrc.com aasta pileti, sest sellel hooajal on oodata väga suurt tulevärki!

Peale esimest rallit on maailmameistrivõistluste järjestus järgmine:

Koht Piloot Punkte
1 France Sébastien Ogier 26
2 Estonia Ott Tänak 18
3 Finland Jari-Matti Latvala 17
4 United Kingdom Kris Meeke 17
5 Belgium Thierry Neuville 14
6 United Kingdom Elfyn Evans 8
7 Finland Esapekka Lappi 6
8 France Bryan Bouffier 4