Avatar

T6nu

19.02.2018 10:00:25

Rootsi ralli näitas suurepäraselt, et numbrid ei näita kunagi täit tõde. Kui ralli eel oli eelkõige Tänak kindel, et hakkab võistlema esikoha nimel, siis 9. koht võib esialgu tekitada tunde, et tehniline rike või sõiduviga tõmbas kriipsu heale sõidule, kuid nii siiski ei läinud. Kui autorallis peab alati natuke õnne olema, et hea tulemus koju tuua, arvestades kiiruseid ja kõike ümbritsevat, mis võib hea tulemuse rikkuda, siis sellel rallil tegi ebaõnnejumal kõik selleks, et 9. koht koju tuua. Aga sõidust lähemalt.
Kõik algas suurepäraselt- Tänak alustas rallit kahe katsevõiduga. Kuid reedel tuli Tänakul päev otsa teid puhtaks lükata kaasvõistlejatele. See tähendas igal katsel väärtuslike sekundite kaotamist ning päeva lõpuks 9. kohale kukkumist. Heaküll, laupäeval sõidetakse pööratud järjestuses ning kõik jälle võimalik- kaotust küll poolteist minutit, kuid ettepoole tõusmine väga võimalik. Ja nii läkski ning Tänak alustas jälle katsevõitudega ning tõusis järjest ettepoole. Latvala kommenteeris peale üht katset veel, et tema ei suuda selle autoga kiiremini sõita ning ta ei saa aru, kuidas Tänak nii kiire saab olla. See meenutab 2003 aasta Soome rallit, kus Grönholmile öeldi peale kiiruskatset, et Märtinil on veel varu, mille peale Grönholm tegi suured silmad ja tunnistas ausalt, et temal ei ole kuskilt enam midagi juurde võtta. Head ajad. Aga ok, ralli juurde tagasi. Ühesõnaga Tänak tegi laupäeval suurepärast sõitu ja tõusis järjest ettepoole ning oli kohe-kohe Latvalast möödumas üldjärjestuses, kui järsku kaotas Tänak kiiruskatsel poolteist minutit. Tükk aega oli Eesti rallifännidel hämming, et mis siis nüüd. Selgus, et hanges käinud Meeke´i autoga kokkupõrke tagajärjel teelt väljas käinud Tänak selle aja kaotaski. Tagasi 9. kohal ja nüüd ei olnud tõesti midagi enam teha. Kõige huvitavam on veel see, et kui autorallidel tavaliselt eespool sõitjad ikka eksivad ja tulevad tehnilised probleemid, siis Rootsi rallil sõitsid kõik nii kindlalt, et kohe lust oli vaadata.
Viimasel punktikatsel sai Tänak veel 2 punkti lisaks ning sai lõpuks jubedale nädalavahetusele joone alla tõmmata. Ralli võitis lõpuks Neuville, Craig Breeni ja Mikkelseni ees.
Autoralli üldseisu vaadates midagi väga rõõmustavat ei ole, kuid terve hooaeg on veel ees ja Tänakul kõik võimalik:
1. Thierry Neuville 41
2. Sébastien Ogier 30
3. Jari-Matti Latvala 23
4. Esapekka Lappi 23
5. Ott Tänak 21
6. Andreas Mikkelsen 21
7. Craig Breen 20
8. Kris Meeke 17
9. Hayden Paddon 10
10. Elfyn Evans 9

Kohtumiseni Mehhikos!