Avatar

T6nu

05.03.2018 09:17:04

Autoralli maailmameistrivõistlused jätkuvad 8-11 märtsil Lõuna-Ameerikas, Mehhikos toimuva kruusaralliga.
Kiiruskatseid on kokku 22 ja kiiruskatsete kogupikkuseks 345km. Rootsi lumi ja jää on asendunud üsna auklike teedega ning ootamatusi võivad Lõuna-Ameerika teed pakkuda igale sõitjale.
Peale kaht sel hooajal läbitud etappi on liidriks Hyundail sõitev belglane Thierry Neuville, kelle edu valitseva maailmameistri, Fordi rooliva Sebastien Ogier´i ees on 10 punkti. Järgnevad Toyotal sõitvad Latvala, Lappi ja Tänak. Nagu eelmisel etapil Rootsis, on esimesena startinutel ”teepuhastaja ”roll.
Hea meel on näha, et stardinimekirjas on üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb, kelle osalemine on aga Citroeni nimekirjast eemale jätnud Rootsi rallil teise kohaga üllatanud iirlase Craig Breen´i.
Nimelt- Citroen ei too välja kolmandat autot, vaid sõidavad ikka kahe autoga ja sellepärast siis selline otsus Prantsuse tootja poolt. Olgu mainitud, et otsus Loeb´i osalemise kohta oli avalikustatud juba varem ning Rootsi ralli seda paraku ei muutnud.
Oma eelmise aasta võitu läheb kaitsma Kris Meeke, kes eelmise aasta ralli viimasel katsel otsustas pealtvaatajaid omapärasel moel tervitada:


Hyundai on omakorda vahetanud Rootsis sõitnud kolmanda piloodi Paddoni kogemustega Dani Sordo vastu. Asjaolu, et kaks pilooti sõidavad ühe autoga ja vahetavad võistlusi, oli hooaja alguses juba kokkulepitud.
Mida suudab üheksakordne maailmameister Loeb uuema põlvkonna WRC autoga? Spekuleeritakse, et esialgu ta absoluutses tipus ei sõida, samas on selle aasta Citroeni WRC ralliautot just tema väga palju arendanud ja testinud.
WRC 2 sarjas on hea meel tõdeda,et Kalle Rovanperä, kelle üle käis enne hooaja algust tõsine ”madin” Fordi ja Skoda meeskondade vahel, on stardis Skoda Fabia R5-ga ja saame näha, kuidas tõusev täht on Skodaga kohanenud.
Kõik on selge juba pühapäeval, 11 märtsil.
Lisainfo:
www.wrc.com
www.rallymexico.com